ELTEL NETWORKS

Täsmällistä tiedottamista

Infraverkkoratkaisuja tuottava Eltel toteutti haastavan projektin, kun se vaihtoi yli miljoona sähkömittaria etäluettaviin mittareihin. Yritys vastasi sähkömittareiden vaihdosta kaikkiaan lähes 20 sähköyhtiön asiakkaille.

OIKEA AIKA, OIKEA OSOITE

Tiedottaminen ja sopivien vaihtoajankohtien varmistaminen edellyttivät päiväntarkkaa postitusta.

– Projekti oli meille todella kriittinen. Sähkömittarit ovat usein lukkojen takana, joten vaihtoajankohdat pitää sopia henkilökohtaisesti, Eltelin Smart Grid -toiminnon johtaja Sami Peippo kuvailee.

– Lisäksi mittarin vaihto aiheuttaa hetkellisen sähkökatkoksen, joten kyseessä on merkittävä asia asukkaillekin.

HENKILÖKOHTAISTA POSTIA

JP Postitus hoiti kirjeiden personoinnin ja tulostamisen sekä postittamisen sovittujen aikataulujen mukaisesti.

– JP Postitus oli meille looginen valinta. Kun Itellan palvelu lakkautettiin, oli turvallista jatkaa tuttujen ihmisten kanssa, Peippo kertoo.

Kirjeiden rytmitys ja se, että tiedotteet lähtevät ajallaan oikeille alueille oli erittäin tärkeää.

– Pienikin viivästys postituksessa olisi tarkoittanut, että jopa sata työntekijäämme olisi ollut toimettomana kentällä, Peippo toteaa.

YHTEISTYÖ SUJUI LOISTAVASTI

– Kaikki toimi moitteettomasti. Yhteistyö on helppoa, kun tietää että toisen sanaan voi luottaa. Muutostarpeisiin reagoitiin nopeasti, Peippo kehuu.

Koko projektin aikana kirjeitä postitettiin yhteensä miljoonia, tuhansia viikoittain. Suuri massa, nopeat syklit ja kirjeiden personointi tuottivat haastavan yhdistelmän.

– Tiedottamisen luotettavuus ja varmuus olivat meille ensiarvoisen tärkeitä. Voin todella lämpimästi suositella JP Postitusta, Peippo päättää.